Hoe werkt NEI - therapie?

Laten we beginnen bij het begin.

Elke dag maken we van alles mee en bij alles wat we meemaken voelen we er iets bij. Dat zijn onze emoties. Deze emoties worden door je hersenen geregistreerd. Je linkerhersenhelft bekijkt het verstandelijk “Snap ik wat hier gebeurt?”, terwijl tegelijkertijd je rechter hersenhelft het gevoel registreert “Wat voel ik hierbij?”. Op het moment dat deze twee hersenhelften niet goed samenwerken, wat vaak zo is, kan een emotie door het lichaam niet worden losgelaten. Je lichaam zegt als het ware “Hé, ik voel iets, maar ik begrijp het niet. Ik zet dit vast in je lichaam en hier moet je later nog maar eens naar kijken”. Je begrijpt misschien wel, dat we vrijwel niet terug gaan naar die momenten en dus houdt het een plekje in ons lichaam. Tot er iets gebeurt en dit opnieuw wordt ‘aangeraakt’. Ofwel, wordt getriggerd. Met de NEI methode brengen we de communicatie tot stand tussen de linker- en de rechter hersenhelft. Deze communicatie noemen we “integratie”. De linker- en de rechterhersenhelft worden verbonden zodat ze beter gaan functioneren en het zelfhelend vermogen van jou ondersteunt.

De emotie die is vastgezet ‘ettert’ zich letterlijk een weg omhoog, waardoor jij er last van krijgt. Eigenlijk wil het je dus zeggen “Hé, weet je nog, je zou nog naar iets kijken, en dat heb je niet gedaan. Ik help je nu door het te laten zien”. Maar wij weten met ons bewustzijn niet meer wat het wil zeggen, en vragen ons echt af wat het wil zeggen. Dit kan dus een klacht zijn, bepaald gedrag of gevoel. Het kan zich uiten in een pijnlijke rug, eczeem, slaapproblemen, angsten, onzekerheden, hoofdpijn, driftbuien etc.

Het kan zo zijn dat je zelf iets hebt meegemaakt wat niet goed is verwerkt en nu voor klachten zorgt, maar er is nog een mogelijke oorzaak. Dat we uiterlijke kenmerken erven van onze (voor)ouders weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat je ook onverwerkte emoties erft van je (voor)ouders? Het kan dus zo zijn dat jij momenteel hinder ervaart van een onverwerkte situatie die je niet zelf (bewust) hebt meegemaakt. Die blokkade zorgt nu dus voor jouw klacht, vervelende gedrag of gevoel.

Elke emotie is gezond, zolang die maar komt en gaat...

Tijdens een NEI sessie wordt gezocht naar de kern van het probleem. We sporen op wanneer welke emotie niet goed is verwerkt, verwerken deze alsnog door deze 'los te laten' zodat het zelfhelende vermogen weer wordt geactiveerd. Wat er in wezen gebeurt is dat er 'ruimte' komt in jouw systeem en alle natuurlijke processen herstellen, wat zorgt voor een verandering. In gedrag, in gevoel of fysiek in je lichaam. Vanaf het prille begin van jouw leven (dat je al als foetus bij je moeder in de buik zat) heb jij onbewust al dingen meegemaakt. Vanaf dat moment worden er al onbewust ervaringen/gebeurtenissen/emoties gevoeld en opgeslagen in je Psycho Energetisch Geheugen. Dit noemen we ook wel jouw PEG. Of jij voelt deze erg mee met je moeder waardoor deze ook 'jouw waarheid' zijn geworden. Ja, je leest het goed. Toen al. Onderzoek heeft bewezen dat een foetus al in de buik emoties kan voelen en overnemen van de moeder. Deze periodes zijn belangrijk om de kern te achterhalen van de oorzaak van de klacht. NEI is een therapievorm die geschikt is voor jong en oud. Bij volwassenen, kinderen, baby’s (die nog niet kunnen praten) en zelfs bij dieren kan er gebruik worden gemaakt van NEI. Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm. Bijkomend voordeel is dat een kind niet aanwezig hoeft te zijn zodat jouw kind niet onbewust belast wordt met het gegeven 'dat er iets mis is'. Ditzelfde geldt, afstand speelt geen rol. Energie is universeel. Die kent geen tijd, plaats.

NEI-therapie, wat doe je dan precies?

Als kind wilde ik altijd graag detective worden. Speuren, en puzzelen, daar houd ik van. En dat is precies wat ik als  NEI therapeut doe: op verschillende manieren informatie uit jouw onderbewustzijn halen. Ik gebruik hierbij de biotensor. De biotensor is een energetisch testapparaat en komt voort uit de wichelroede en de pendel. Daarbij combineert het met spiertesten die ook emotionele blokkades in het lichaam opspoort (die horen bij de organen). Het is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument. Bij het testen van een cliënt, worden energetische trillingen en functies waargenomen en vertaald naar ‘zwak’ of ‘sterk’, als het ware een ‘ja’ of ‘nee’.

De manier van communiceren met het onderbewustzijn kun je vergelijken met een soort leugendetector-test. Als je iets zegt dat voor jou niet waar is, waar jij niet congruent mee bent, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam dat meetbaar is. De verschillende manieren van testen maken dit zichtbaar.

Wil je de oorzaak van pijn, klachten en (terugkerende) problemen voorgoed aanpakken in plaats van symptomen te blijven bestrijden? Wil je de balans in zowel lichaam als ‘leven’ herstellen?

NEI is er voor de kleine en grotere hulpvragen. En we kunnen zoveel kanten op. Maar al die klachten en problemen kun je hiernaar terugleiden:
Ongewenst gedrag: Je wilt het een, maar doet het ander. Hoe je doet komt niet overeen met hoe je het wilt. En misschien herken je het wel bij je kind dat hij/zij ineens een uitbarsting heeft en even niet bij zinnen komt. Jij of je kind reageert op een situatie anders dan jij (of je kind) zou willen.
Ongewenst gevoel: Je wordt overvallen van gevoelens van onzekerheid, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, depressie, eenzaamheid of verdriet. En dit kan weer leiden tot fobieën, leer en/of concentratieproblemen, stress en slapeloosheid. Ook hooggevoeligheid past hierbij.
Fysieke klachten: Een fysieke pijn wil jou iets laten zien, het wil je iets vertellen. En durf jij te kijken naar de boodschap van migraine, buikpijn, lusteloosheid, allergieën, burn-out, hoofdpijn en andere ‘chronische’ klachten? Kijk hieronder eens naar thema’s en ‘gevoelens’ waar vele successen mee zijn behaald.

    • (Faal)angst, jaloezie, verdriet, boosheid, onbestemd gevoel, neerslachtigheid; depressief gevoel, het gevoel vast te zitten op een punt in uw leven;

    • Stress, overbelasting, overspannenheid, burn-out;

    • Gebrek aan zelfvertrouwen, laag zelfbeeld of eigenwaarde;

    • Geen “nee” durven/kunnen zeggen en moeite met eigen grenzen te respecteren of aan te geven; sltijd klaar staan voor anderen ten koste van zichzelf;

    • Terugkerende situaties of thema’s die u wilt doorbreken, 

    • Niet (blijvend) kunnen afslanken of niet (blijvend) kunnen stoppen met roken.


PS. Recent ben ik er achter gekomen dat bij een gevoel of klacht we vaak ook nog een ‘overtuiging’ meedragen als iets na 1 of 2 dagen niet meteen weer weggaat. Deze blijft ook plakken in ons ‘systeem’ en kunnen we bij de sessie ook meteen mee pakken.

Heb je twijfels of het ook bij jouw klacht of gevoel kan helpen?

Neem contact met mij op

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam